Cele mai importante turnee de tenis

Pentru aceia dintre voi care sunt pasionați de acest sport sau poate doar curioși despre felul în care se desfășoară un turneu de tenis și care sunt cele mai importante turnee de tenis, vor găsi răspunsul la toate întrebările. În tenis, denumit și “sportul alb” există două mari categorii în care se joacă și anume :

  • Association Of Tennis Professionalt (Asociația tenismenilor profesioniști)-ATP, această categorie fiind destinată bărbaților aşa cum reiese și din nume.
  • Womens Tennis Associaton-Wta- categorie destinată femeilor.

Deși există turnee care se desfășoară în parelel atât la femei cât și la bărbați, vom lua cele două categorii în parte pentru a face totul foarte clar.

Categoria ATP

Așadar, în categoria ATP  turneele de tenis se împart în următoarele categorii:

Cele mai așteptate și importante turnee sunt cele Grand Slam deoarece câștigătorul acestui turneu primește 2000 de puncte în clasamentul ATP. În toată lumea există 4 astfel de turnee și anume(Rollan Garros, Wimbledon,US Open,Australian Open).

Categoria Masters

Următoarea categorie de turnee este Masters. Aici jucătorii sunt recompensați cu 1000 de puncte în clasament. În acest moment există 9 turnee: Madrid, Miami, Monte-Carlo, Indian Wells, Cincinnati, Montreal,Shangai, Paris,Rome.

Pe locul trei se află categoria de 500 de puncte. Aici câștigătorii primesc 500 de puncte în clasament.

Și ultima categoria și cea mai slabă este cea a turneelor de 250 de puncte.

La sfârşitul sezonului, are loc marele turneu Barclays ATP World Tour Finals.  Acest turneu îi pune față-n față pe primii 8 din clasament, atât la proba de simplu cât și la proba de dublu. Cine câștigă și acest turneu primește 1500 de puncte în clasament.

În categoria WTA, lucrurile nu sunt foarte diferite. Și aici au loc cele 4 mari turnee de Grand Slam. În afară de acestea, există alte două categorii de turnee:

WTA Premier Tournaments

Aici există 3 subcategorii și anume:Premier Mandatory, Premier 5 și Premier Regular. Turneele Premier Mandatory sunt cele mai importante după cele Grand Slam și sunt obligaorii pentru cele 10 cele mai bune jucătoare ale lumii. Exista 4 turnee în această subcategorie:Miami, Madrid, Beijing și  Indian Wells. În Premier 5 avem alte 5 turnee care se afla pe locul 3Succes Grup - compania dumneavoastra de servicii integrate - marketing, presa, consultanta, software - Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la contact@succes-grup.ro sau la telefon 0771.430.955.