Cei mai buni patinatori din lume au coborat cu peste 80 km/h pe un traseu de 340 m

Cei mai buni patinatori din lume au coborât cu peste 80 km/h pe traseul de 340 de metri de la prima etapă a Red Bull Crashed Ice, se precizează într-un comunicat remis Sport Profit. În etapa desfășurată în orașul mediteranean, Naasz demonstrează că este numărul 1. Ice Cross Downhill demonstrează că poate înflori chiar și în cele mai călduroase condiții în care s-a desfășurat vreodată o cursă. Cameron Naasz a câștigat prima etapă a acestui sezon, găzduită de orașul Marseille din Franța.

1

Americanul Cameron Naasz a câștigat primul Red Bull Crashed Ice desfășurat pe malul Mării Mediterane, după o evoluție fără cusur pe circuitul din vechiul port al orașului. Pentru Naasz, aceasta a fost a șaptea victorie din carieră, americanul sperând să devină primul sportiv din istoria competiției care își apără titlul obținut anul trecut.

În cel mai rapid sport pe patine din lume, sportivii neînfricați au accelerat pe traseul plin de obstacole, patru câte patru, atingând până la 80 km/h. Primii doi au avansat în runda următoare, totalul de 64 de sportivi fiind restrâns la o finală de 4.

La una dintre cele mai incitante finale de până acum, cu trei foști campioni care s-au luat la întrecere pe traseul lung de 340 de metri, americanul Maxwell Dunne a încheiat pe al doilea loc, canadianul Scott Croxall pe trei și austriacul Marco Dallago pe patru. În fața unui public entuziast, Naasz câștigase și prima runda a finalei, dar rezultatul a fost anulat după reexaminarea startului, în urma căreia s-a constatat că a plecat cu câteva fracțiuni de secundă mai repede. Cursa din cel mai cald oraș al Franței a marcat o nouă eră pentru cel mai rapid sport pe patine din lume, demonstrând că și orașele călduroase pot găzdui competiții pe gheață.

“Mi-am dorit asta foarte mult,” a spus Naasz, care a dat drumul unui strigăt de fericire la final. A recunoscut că a trăit o explozie de emoții și că era hotărât să demonstreze că merita să câștige.

Rezultatele au fost dezamăgitoare pentru fanii francezi, care au venit să-i susțină pe Tristan Dugerdil și Pacôme Schmitt, două dintre stelele promițătoare ale acestui sport, care au încheiat anul 2016 pe locurile 4 și 6. Cei doi au fost eliminați în etapa sferturilor.

3

 

De partea plină a paharului, fanii din Marseille au fost tratați cu prima competiție de freestyle de până acum, care a fost câștigată de francezul Martin Barrau. Novicele în vârstă de 18 ani a obținut și locul doi în prima cursă a Campionatului Mondial pentru Juniori.

Competiția feminină devine din ce în ce mai strânsă – campioana din 2016, Jacqueline Legère, a obținut o victorie confortabilă, pornind cu dreptul apărarea titlului. Americanca Amanda Trunzo s-a clasat pe doi, iar Sydney O’Keefe pe trei.

Rezultate masculin: 1. Cameron Naasz (SUA), 2. Maxwell Dunne (SUA), 3. Scott Croxall (Canada), 4. Marco Dallago (Austria), 5. Guillaume Bouvet-Morrissette (Canada), 6. Dan Witty (Canada), 7. Luca Dallago (Austria)  8. Daniel Bergeson (SUA), 9. Tommy Mertz (SUA) 10. Jim Di Paoli (Elveția).

Rezultate feminin: 1. Jacqueline Legere (Canada), 2. Amanda Trunzo (SUA), 3. Sydney O’Keefe (SUA), 4. Myriam Trepanier (Canada), 5. Elaine Topolnisky (Canada), 6. Tamara Kajah (Canada), 7. Veronika Windisch (Austria), 8. Maxie Plante (Canada), 9. Amandine Condroyer (Franța), 10. Sendrine Rangeon (Franța)

Clasament general masculin: 1. Naasz 1,000 points, 2. Dunne 800, 3. Marco Dallago 750, 4. Croxall 600, 5. Bouvet-Morrissette 450, 6. Luca Dallago 425, 7. Witty 400, 8. Dugerdil (FRA) 350, 9. De Paoli 340, 10. Bergeson 320.

Clasament general feminin: 1. Legère 1,000 points, 2. Trunzo 800, 3. Windisch 610, 4. O’Keefe 600, 5. Trepanier 500, 6. Topolnisky 450, 7. Noe (NED) 420, 8. Kajah 400, 9. Yamamoto (JPN) 365, 10. Morand (SUI) 330

Imagini disponibile pentru conținut editorial: Joerg Mitter, Samo Vidic, Mihai Stetcu, Vincent Curutchet, Teddy Morellec. Imagini video sunt disponibile gratuit in scop editorial accesand acest link.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).