Cea mai mare parte a tranzacţiilor din ianuarie, realizată în Premier League

Cea mai mare parte a tranzacţiilor efectuate pe transferuri de jucători din ianuarie a fost realizată în Premier League (443 de milioane de euro), în timp ce locul 2 este ocupat de Ligue 1, cu 225 de milioane. În Spania, totalul tranzacţiilor a fost în valoare de 64 de milioane de euro.

Cea mai bună balanţă comericală a avut-o Premier League (+51 de milioane de euro), în timp ce Ligue 1 a ieşit cu un minus de 150 de milioane de euro. Explicabil, în condiţiile în care cluburile din Franţa au investit în jucători ca Julian Draxler, Goncalo Guedes, Dimitry Payet sau Memphis Depay.

Cluburile din Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A TIM şi Ligue 1 au cheltuit  742 de milioane de euro pe jucători, în perioada de transferuri din ianuarie, ceea ce reprezintăun record. Precedentul record data din ianuatrie 2011 şi era de 523 de milioane de euro.

Potrivit CIES Football Observatory, 142 de jucători au fost transferaţi în schimbul unei sume de bani din sau în cele cinci campionate de top ale Europei, pentru un total de 921 de milioane de euro. Tranzacţiile din interiorul celor cinci ligi de top au reprezentat 48,8% din total (450 de milioane de euro).

Diferenţa până la 921 de milioane este reprezentată de aducerea de jucători din afara campionatelor din Top 5 (292 de milioane) şi de vânzarea de jucători în afara ligilor de elită de pe continent (179 de milioane). În ultima categorie intră în special vânzările de fotbalişti în China (120 de milioane).

(FOTO: http://www.bbc.com)

 Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).