Rente, mașini și premii în bani pentru medaliații români de la Rio

Componentele echipei  de spadă a României, care au cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia), vor primi rente viagere, premii de câte 70.000 de euro şi autoturisme Renault. Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au devenit campioane olimpice după ce au învins, cu scorul de 24-23, reprezentativa similară a SUA.

Florin Mergea şi Horia Tecău vor primi 56.000 de euro fiecare, pentru medaliile de argint cucerite în proba de dublu la tenis la JO de la Rio. Ei au fost învinși în finală, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-4, de perechea Rafael Nadal/ Marc Lopez (Spania). Florin Mergea şi Horia Tecău au terminat meciul 4 aşi, dar şi 6 duble greşeli, iar raportul de puncte direct câştigătoare a fost net în favoarea românilor, 46-21. Diferenţa a fost făcută, însă, de numărul de erori neforţate – 46 pentru reprezentanţii României şi doar 13 în dreptul adversarilor.

Halterofilul Gabriel Sâncrăian va fi recompensat cu suma de 42.000 de euro, pentru medalia bronz cucerită la Jocurile Olimpice de la Rio. În vârstă de 28 de ani, sportivul nostru, originar din Cluj-Napoca, se află pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după ce a participat şi la Londra, în 2012. Cea mai bună performanţă din cariera sa fusese până azi un bronz la Europene, în urmă cu patru ani. El a cucerit la categoria 85 kg să aducă cea de a treia medalie pentru delegația tricoloră. (FOTO: www.rio2016.com)