Ce beneficii îţi aduce înotul? Înotul – un stil de viaţa sănătos

Dacă sunteți în căutarea unui antrenament sportiv aerobic și total de întărire a corpului, atunci nu mai căutați. Înotul poate oferi totul și mai mult. Dacă apa este caldă, înotul poate avea chiar și un efect calmant asupra articulațiilor și mușchilor oculari. Dacă vremea este caldă, înotul vă poate face să vă răcească în timp ce ardeţi calorii, aruncați kilograme în plus și obțineți formă.

Desigur, aveți nevoie de un loc sigur pentru a înota. Piscinele sunt ideale. Dacă intenționați să înotați în lacuri sau oceane, trebuie să fiți foarte atenți la curenți, la temperatura apei și la alte obstacole.

Eşti curios de beneficiile înotului? Nu te uita mai departe! Iată câteva răspunsuri la această întrebare!

Full body workout – Înotul folosește toate mușchii din corp astfel încât veți obține un antrenament complet pe corp. În plus, exerciţiul în apă face corpul tău să muncească mai tare, astfel că 30 de minute într-un bazin este în valoare de 45 de minute de aceeași activitate pe uscat. Înotul arde o mulțime de calorii, de la 500-650 pe oră, în funcție de cât de bine înotaţi.

Bunăstare generală – Doar 30 de minute de înot de trei ori pe săptămână, alături de o dietă echilibrată și sănătoasă și stilul de viață este una dintre cele mai bune modalități de a rămâne sănătoși și de a menține o perspectivă mentală pozitivă. Fă-o cu prietenii și este chiar mai distractiv!

Înotul în mod regulat poate reduce nivelul de stres, reduce anxietatea și depresia și îmbunătățește tiparele de somn.

Creşte nivelul de energie. Inactivitatea și nu îmbătrânirea sunt adesea responsabile pentru lipsa de energie a oamenilor. Doar 30 de minute de înot de trei ori pe săptămână vă pot crește nivelul de energie prin creșterea ratei metabolice.

Înotul este o activitate importantă pentru a ajuta la combaterea ratelor de obezitate din copilărie și este și distractiv. Înotul are toate cele trei elemente de activitate fizică recomandate pentru a menține copii sănătoși: rezistență, rezistență și flexibilitate. Înotul oferă copiilor instrumentele, abilitățile și dedicarea pentru a menține viața mai sănătoasă ca adulți.

Nu există nici o pastilă secretă pentru a trăi mai mult, dar piscina este că izvorul tinereții. Înotarea regulată poate întârzia efectele îmbătrânirii prin reducerea tensiunii arteriale, mărirea masei musculare, îmbunătățirea fluxului de oxigen și a sângelui în creier și creșterea sănătății cardiovasculare. Înotarea poate îmbunătăți, de asemenea, forța fizică și echilibrul la vârstnici.

Înotul este excelent pentru persoanele care suferă de afecțiuni pulmonare cronice, cum ar fi astmul. Pacienții cu astm bronșic, în special cei cu astm bronșic indus de sport, pot avea probleme, deoarece pierderea căldurii și a umezelii în tuburile bronșice determină contractarea tuburilor. Acest lucru se întâmplă atunci când aerul este uscat și/său rece afară. Înotul este cel mai bun exercițiu pentru pacienții cu astm, deoarece umiditatea din apă înlocuiește umezeala expulzată în timpul respirației energice.

Înotul este, de asemenea, un sport foarte social. Când începeți să mergeți la piscină, veți cunoaște rapid pe cei obișnuiți. Pentru a discuta despre diverse subiecte și a schimba sfaturi și trucuri în timp ce vă relaxați în apă este foarte plăcut.

Beneficiile fizice

 • Îmbunătățirea flexibilității și a rezistenței
 • Crește flexibilitatea musculară
 • Balanța musculară
 • Masele musculare devin mai puternice
 • Îmbunătățește fizicul
 • Crește circulația
 • Reabilitează mușchii
 • Capacitate îmbunătățită de a controla și menține o greutate sănătoasă

Beneficii psihologice

 • Ajută la dezvoltarea unei atitudini pozitive (individual și în grup)
 • Contribuie la un sentiment de bunăstare
 • Eliberează stresul și tensiunea
 • Reînnoiește energia

Resurse bibliografice :

 • Stress Reduction and Mood Enhancement în Four Exercise Modes: Swimming, Bonnie G. Berger & David R. Owen Research Quarterly for Exercise and Sport Vol. 59
 • Effect of a psychological skills training program on swimming performance and positive psychological development Michael Sheard & Jim Golb Internaţional Journal of Sport and Exercise Psychology Vol. 4, Iss. 2, 2006
 • 10 Hidden Benefits of Swimming. By Dr. G. John Mullen, Swimming World Contributor

Articol scris de Gabriela Andreea Prădatu, membru al Asociației Succes în Educație și Sport Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).