Casca de bicicletă ecologică EcoHelemet, câștigătoare a James Dyson Award (VIDEO)

Casca de bicicletă realizată din hârtie, intitulată EcoHelemet, a fost desemnată câștigătoare la ediția din acest an a competiției internaționale James Dyson Award, informează BBC.

Casca este realizată din materiale reciclabile și se împăturește ca un evantai, fiind proiectată pentru persoanele care utilizează sistemul de ”bike-sharing”. Costul de producție al acesteia este de aproximativ 5 dolari, inventatoarea modelului fiind Isis Shiffer

EcoHelmet are o structură asemănătoare unui stup de albine pentru a proteja capul și este acoperită cu un material care o face să reziste la ploaie aproximativ patru ore

Proiectul a fost testat la Imperial College din Londra. Inventatoarea modelului, Isis Shiffer, va fi premiată cu suma de 45.000 de dolari pentru câștigarea acestui premiu.

Distincțiile James Dyson Award se acordă începând din 2002 studenților sau absolvenților din toată lumea care aduc ceva nou prin proiectele lor menite să rezolve o problemă.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).