Care sunt efectele negative ale stimei de sine scazute si cum o putem imbunatati?

 

De-a lungul vietii, fiecare dintre noi trecem uneori prin perioade mai putin fericite, care ne pot afecta emotional destul de mult, uneori fara ca macar sa fim pe deplin constienti de acest lucru. Astfel, lucrurile negative care ni se intampla ne determina oarecum sa pierdem treptat din increderea pe care o avem in potentialul propriu, astfel ca in timp stima de sine scade, pana in punctul in care pararea despre propria persoana este una extrem de negativa. Stima de sine se defineste a fi modul in care ne vedem si in care ne percepem propriile noastre caracteristici fizice si emotionale. De foarte multe ori, stima de sine scazuta nu pare pentru multe persoane o problema majora, insa din pacate lucrurile nu stau deloc asa daca le transpunem in realitate.

O stima de sine scazuta poate afecta grav calitatea vietii unei persoane, pentru ca aceasta schimba practic intreaga proiectie a realitatii unui individ. Mai precis, atunci cand o persoana are numai critici si pune intotdeauna in prim plan defectele si slabiciunile proprii, modul in care se desfasoara viata de zi cu zi a unei astfel de persoane, se schimba radical. Asadar haideti sa descoperim impreuna cateva moduri in care stima de sine scazuta ne poate afecta viata, dar si cum o putem imbunatati!

            Stima de sine scazuta, un profund impact negativ asupra calitatii vietii

Stima de sine scazuta este adesea trecuta cu vederea de catre persoanele care se confrunta cu    aceasta, astfel ca ea devine practic un stil de viata. Din pacate acest stil de viata nu aduce cu sine niciun aspect pozitv, ci din contra va intensifica si mai mult criticile negative asupra propriei persoane, ori de cate ori va aparea un esec, oricat de mic ar fi el. In timp, fara a se cauta solutii, stima de sine scazuta va afecta profund calitatea vietii acestor persoane.

            Cum identifici daca ai o stima de sine scazuta?

Chiar daca uneori criticile fata de propria persoana ne pot ajuta sa ne motivam, acest lucru nu ar trebui sa devina o obisnuinta, pentru ca riscam destul de usor sa cadem in cealalta extrema. Multe persoane nu sunt constiente de faptul ca intre stima de sine scazuta si depresie exista o linie subtire. Daca in cazul stimei de sine scazute ne putem ajuta in mare parte singuri, depresia adesea necesita abordarea unor tratamente pe baza de psihoterapie pentru a aduce rezultate. O parere negativa despre propria persoana, focusul exclusiv pe slabiciunile proprii, comparatiile constante cu ceilalti in care tu iesi mereu inferior si lipsa acceptarii unor complimente sunt toate lucruri ce ar trebui sa ridice semne de intrebare.

            Cum putem imbunatati stima de sine?

O veste buna in ceea ce priveste stima de sine este faptul ca aceasta poate fi imbunatatita, chiar daca uneori acest proces este unul de durata. Imbunatatirea stimei de sine incepe prin a invata sa te iubesti asa cum esti, pentru ca atunci cand te iubesti, reusesti sa vezi si potentialul pe care il ai. Astfel, imbraca outfit-ul favorit, accesorizeaza-l cu bijuteriile exclusiviste care iti plac aplica crema hidratanta revolutionara care sa iti faca tenul sa straluceasca si ai incredere ca ai facut cele mai bune alegeri, pentru ca acesta este defapt un exercitiu bun. Fii bun cu tine, corecteaza toate credintele negative despre propria persoana si provoaca-te mereu. Sunt lucruri ce iti vor aduce beneficii incredibile in lupta cu stima de sine scazuta.Succes Grup - compania dumneavoastra de servicii integrate - marketing, presa, consultanta, software - Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la contact@succes-grup.ro sau la telefon 0771.430.955.