Campionate Naționale de Ciclocros, la Poiana Brașov

CUPA CIBO – 22 OCTOMBRIE, CUPA POIANA – 23 OCTOMBRIE – CAMPIONATELE NAŢIONALE DE CICLOCROS – 24-25 OCTOMBRIE 2015

Organizatorii concursurilor sunt: Federaţia Română de Ciclism, în colaborare cu Direcţia pentru Sport a județului Brașov și Clubul Sportiv Cibo Brașov, informează frciclism.org. Concursul se va derula conform prevederilor Regulamentului U.C.I. privind cursele de ciclocros, Regulamentului FRC şi prezentului Regulament, care este obligatoriu pentru toti participantii. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica si/sau schimba regulamentul, cu obligatia de a anunta participanţii la competiţie.

Concursul se va desfasura in Poiana Brașov (GPS 45.589752, 25.524617), în perioada 22 – 25 octombrie 2015.

La cele trei competiții pot participa sportivi licențiați, sportivi amatori și copii (06 – 13,999 ani). Sportivii licențiați sunt deținătorii unei licenţe eliberate de Federaţia Română de Ciclism sau de altă federaţie de ciclism naţională, cu condiţia ca sportivul să deţină cetăţenia română (carte de identitate şi/sau certificat de naştere) Participarea sportivilor licențiațiS se va face pe bază de invitaţie, federaţia trimiţând cluburilor afiliate prezentul regulament.

Participarea sportivilor amatoriși a copiilor se face pe propria răspundere, iar sportivii vor semna o declarație în acest sens. Copii pot concura la categoriile masculin și feminin). Sportivii amatori se pot înscrie, în funcție de vârstă, la una dintre urm ătoarele categorii:
-masculin 14 – 17,999 ani;
-masculin 18 – 39,999 ani;
-masculin peste 40 de ani;
-feminin;
-MTB.

Înscrierile sportivilor licenţiaţi la cele trei concursuri (sau separat) se vor trimite, până în data de 20 octombrie 2015, orele 16:00, la e-mail: office@frciclism.org, specificându-se categoria fiecărui sportiv. Categoria de concurs a fiecărui sportiv este cea aferenta sezonului competițional 2016, deoarece Campionatele Naționale de Ciclocros contează și vor fi raportate pentru anul 2016. Înscrierile venite după această dată nu vor fi luate în considerare. Directorii tehnici/sportivi vor fi obligaţi ca la şedinţa tehnică să prezinte înscrierea în original, stampilata si semnată de conducătorul structurii sportive afiliate la Federaţia Română de Ciclism, împreună cu licenţa eliberată de Federaţia Română de Ciclism.

Sportivii amatori și copii se pot înscrie pe web-site-ul http://www.frciclism.org, secțiunea ‘’Campionatele Nationale de Ciclocros’’, completând formularele de înscriere. De asemenea, sportivii amatori și copiii se pot înscrie la locul de concurs, înainte de startul categoriei la care dorește să concureze.

Pentru sportivii licențiați, se vor acorda titlurile de Campion Național de Ciclocros, Ediția 2016 la următoarele categori:
-Cadeți, masculin și feminin;
-Juniori, masculin și feminin;
-U23, masculin și feminin;
-Elite, masculin și feminin.
Acordarea titlului este condiționată de prezența la start a minim cinci sportivi din respectiva categorie. În caz contrar, categoriile se vor comasa, în sensul în care sportivii/sportivele de la o categorie incompletă vor concura la o ctegorie de vârstă superioară.
La competițiile Cupa Cibo și Cupa Poiana, se vor păstra categoriile de concurs aferente sportivilor licențiați, identic cu cele de la campionatele Naționale de Ciclocros.

Pentru sportivii amatori și copiii participanți la Campioantele Naționale de Ciclocros, se vor acorda titlurile de Campion Național de Ciclocros – amatori, la toate categoriile de vârstă menționate anterior, mai puțin categoria MTB.

Lungimea unie bucle a traseului este de 2,500 km. Programul evenimentului este următorul:

-Miercuri, 21 octombrie 2015– ora 18:00 – 20:00 – verificarea licenţelor;
-Joi, 22 octombrie 2015 – Cupa Cibo:
-ora 09:00 – start categoriile Cadeți masculin sportivi licențiați și toate categoriile Feminin a sportivelor licențiate – 4 tururi – 35 minute;
-ora 11:00 – start categoria Juniori masculin – 5 tururi – 40 minute;
-ora 12:00 – start categoriile U23 și Elite masculin – 7 tururi – 60 minute;
-ora 14:00 – start categoria Copii – 1 tură – 20 minute;
-ora 14:30 – start toate categoriile Sportivilor amatori – 5 tururi – 40 minute;
-ora 16:00 – festivitate de premiere Cupa Cibo;
-Vineri, 23 octombrie 2015 – Cupa Poiana:
-ora 09:00 – start categoriile Cadeți masculin sportivi licențiați și toate categoriile Feminin a sportivelor licențiate – 4 tururi – 35 minute;
-ora 11:00 – start categoria Juniori masculin – 5 tururi – 40 minute;
-ora 12:00 – start categoriile U23 și Elite masculin – 7 tururi – 60 minute;
-ora 14:00 – start categoria Copii – 1 tură – 20 minute;
-ora 14:30 – start toate categoriile Sportivilor amatori – 5 tururi – 40 minute;
-ora 16:00 – festivitate de premiere Cupa Poiana;
Sâmbătă, 24 octombrie 2015 – Campionatele Naționale de Ciclocros:
-ora 10:00 – start categoriile Cadeți masculin sportivi licențiați și toate categoriile Feminin a sportivelor licențiate – 4 tururi – 35 minute;
-ora 11:00 – start categoriile U23 – 7 tururi – 60 minute;
-ora 13:00 – start categoria Copii – 1 tură – 20 minute;
-ora 14:30 – start toate categoriile Sportivilor amatori – 5 tururi – 40 minute;
-ora 16:00 – festivitate de premiere a copiilor și a sportivilor amatori;
Duminică, 25 octombrie 2015 – Campionatele Naționale de Ciclocros:
-ora 10:00 – start categoria Juniori masculin – 5 tururi – 40 minute;
-ora 11:00 – start categoria Elite masculin – 7 tururi – 60 minute;
-ora 13:00 – festivitate de premiere Campionatele Naționale de Ciclocros.

Categoriile de sportivi aliniate la start, vor trebui să parcurgă numărul de tururi specificate în tabelul anterior. După trecerea primului sportiv a liniei de sosire, după parcurgerea întregului traseu specifice categoriei, concursul de va închide, urmând ca ceilalţi sportivi să fie opriţi. Clasamentul se va întocmi în funcţie de ordinea sosirii şi de numărul de ture parcurse.

16. CONDITII CE ATRAG DESCALIFICAREA
-Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui;
-Nefolosirea căstii de protectie pe timpul concursului;
-Pierderea chipului de cronometrare;
-Comportamentul lipsit de fair-play fata de concurenti, organizatori sau spectatori (insultarea, imbrancirea concurentilor, sicanarea, etc.);
-Folosirea/primirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor, a motocicletelor, a ajutorului venit din partea unei alte persoane, etc);
-Schimbarea numarului de competitie in timpul concursului;
-Abandonarea ambalajelor sau altor deseuri pe traseu in afarea zonei de alimentare;

17. DEPANAREA
În imediata apropiere a punctului de start/sosire se va amenaja zona de depanare. Numai în zona de depanare se va putea interveni echipa tehnică pentru remedierea defecţiunii. In cazul unei pene sau a unor defectiuni minore pe traseu, concurentul este obligat sa elibereze traseul pentru a evita accidentarile.

18. ASISTENTA MEDICALA
Acest serviciu este condus de catre un doctor care este direct responsabil. Serviciul este realizat in timpul cursei de o ambulanţă. Medicul cursei este la dispozitia tuturor participantilor de la operatiile preliminare pana la sfarsitul cursei. Medicul, conform atributiilor sale este considerat ca si arbitru al Federatiei Romane de Ciclism. Lista de spitale si unitati de primiri urgente vor fi mentionate la şedinţa tehnică.