Azi încep sferturile Cupei României. Meciurile se văd LIVE la Digi Sport

Marţi, miercuri şi joi se vor disputa, în direct la Digi Sport 1, partidele din sferturile de finală ale Cupei României. Marţi sunt programate două meciuri: ACS Poli Timişoara o întâlneşte pe ASA Tg. Mureş, în timp ce Dinamo va da piept cu liderul Ligii 1, Astra Giurgiu. Miercuri se joacă CSMS Iaşi – CFR Cluj, în timp ce joi Viitorul va întâlni din nou Steaua, după ce în meciul din Liga 1 roş-albaştrii s-au impus la Ovidiu cu 1-0.

Programul şi transmisiunile din “sferturile” Cupei României:

Marţi, 15 decembrie

ACS Poli Timişoara – ASA Târgu Mureş, 18:00, Digi Sport 1

Dinamo Bucureşti – Astra Giurgiu, 20:30, Digi Sport 1

Miercuri, 16 decembrie:

CSMS Iaşi – CFR Cluj, 20:30, Digi Sport 1

Joi, 17 decembrie:

FC Viitorul – Steaua Bucureşti, 20:30, Digi Sport 1

Partidele din sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care meciurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării (conform art.30.6.1 din ROAF).

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă (conform art.30.9 din ROAF).

În cazul jocurilor desfăşurate într-o singură manşă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporţie de 50 la sută din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului. (text si foto: www.digisport.ro)