Apel pentru salvarea sportului. Înaintat de 60 de campioni către Preşedinţie, premierului şi Parlamentului

Un apel pentru salvarea sportului românesc a fost înaintat Preşedinţiei, premierului şi parlamentarilor, inițiativa fiind susţinută şi semnată de 60 de campioni printre care se numără Nadia Comăneci, Ion Ţiriac, Ivan Patzaichin sau Ana Maria Popescu.

”Cu locul 47 ocupat de delegaţia ţării noastre la Jocurile Olimpice de la Rio, sportul românesc a înregistrat cel mai slab rezultat din întreaga istorie a participării sale la Olimpiadele moderne. O contraperformanţă care indică pragul inacceptabil până la care a coborât mişcarea noastră sportivă, în decursul ultimului sfert de secol. Este rezultatul direct al dezinteresului şi superficialităţii cu care autorităţile centrale şi locale au tratat în toţi aceşti ani un domeniu care adusese prestigiu şi glorie României. (…) Abandonarea educaţiei fizice şi a sportului la periferia preocupărilor factorilor decizionali, cu efecte dramatice la nivelul tinerei generaţii şi al sănătăţii întregii populaţii, situează deja România în topul european al obezităţii, în condiţiile în care cel mai recent studiu Eurostat ne plasează pe chiar primul loc în clasamentul deceselor determinate de boli cardiovasculare. O consecinţă firească a faptului că, din peste 3.000.000 de elevi care s-au aliniat la deschiderea noului an şcolar, doar circa 10-12.000 sunt angrenaţi şi în practicarea unei discipline sportive, ceea ce reprezintă, efectiv, întreaga bază de masă a sportului de performanţă. Iar la vârf trebuie notate prăbuşirile unor sporturi tradiţionale, precum gimnastica, atletismul, handbalul, Kaiacul-canoe şi tirul. (…) Suntem un grup de performeri ai sportului românesc, foşti campioni şi medaliaţi mondiali, olimpici şi europeni, din mai multe discipline de tradiţie, îngrijoraţi de felul în care s-a deteriorat mişcarea noastră sportivă. Ne-am hotărât să strângem rândurile şi să tragem acest disperat semnal de alarmă, solicitându-vă o întâlnire, pentru a examina împreună situaţia-limită a sportului românesc şi pentru a căuta căi şi soluţii de îndepărtare a erorilor care au condus la criza actuală. Totodată, reamintim că sportul este unul dintre cei mai importanţi vectori de imagine ai unei ţări, sportivii numărându-se printre emisarii de vârf ai naţiunii. (…)”.

Pe lista celor 60 de campioni care semnează şi susţin acest apel se află, printre alții, Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Cristian Gaţu, gimnaste din mai multe generaţii, Ana Pascu, Maricica Puică, Toma Simionov, Alina Dumitru, Carmen Bunaciu, Ana Maria Popescu, Dan Grecu sau Camelia Potec.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).