Presedintele World Karate Federation sustine activitatea FR de Karate

Spaniolul Antonio Espinos Ortueta, presedintele World Karate Federation si vicepresedinte al SportAccord, a venit in tara noastra pentru a sustine Federatia Romana de Karate si pe presedintele acesteia, Lucian Băroiu. Ortueta este presedintele World Karate Federation din 1998, presedintele federatiei europene din 1997 si vicepresedinte al SportAccord. “În SportAccord sunt 92 de federatii internationale, iar Federatia Mondiala de Karate este una dintre ele. Am avut intalniri cu Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, si cu Alin Petrache, presedintele COSR. Am venit sa sustinem ceea ce face Lucian (Baroiu, presedintele FRK) in România si sa sustinem FR de Karate”, a declarat Antonio Espinos.

k1
Federatia Mondială de Karate (WKF) este un organism universal alcatuit din 188 de federatii de pe 5 continente, toate recunoscute de autoritatile nationale si de comitetele olimpice. “Avem cam 10,5 milioane membri afiliati. Unul din punctele importante ale vizitei este să vorbim cu autoritatile statului si cu comitetul olimpic pentru a le explica faptul că WKF si federatiile nationale duc o politica a usilor deschise, pentru toti practicantii de karate. Deci toti practicantii de karate din Romania care nu sunt in aceasta miscare pot fi primiti. WKF are la nivel mondial 90-95 la suta din practicantii de karate. Dar dorim sa ajungem la suta la suta. In Romania sunt si alte organizatii in afara federatiei, iar mesajul pe are dorim să il dam in presa, la MTS si COSR este ca aceste organizatii sa vina catre WKF. Consideram ca cel mai bun mod de optimizare a fondurilor publice este sa treaca pri FR Karate”, a subliniat oficialul spaniol.

 

k

Lucian Baroiu, presedintele Federatiei Romane de Karate, a spus ca “este prima vizita in tara noastra a domnului Antonio Espinos. Este un eveniment mare nu numai pentru karate, dar si pentru sport in general, deoarece SportAccord gestioneaza activitatea sportivă a federatiilor olimpice si neolimpice. “Avem 10-12 la sută șanse să devenim sport olimpic. Este un proces dificil, deoarece trebuie să iasă unul, pentru a veni alt sport”, a spus Ortueta.