Angajatii din București și din țară iau startul in campania Bike2Work

Pentru al doilea an consecutiv, dam startul campaniei Bike2Work, un proiect co-finanțat prin Programul “Energie Inteligentă – Europa” al Uniunii Europene si desfășurat sub umbrela Federației Bicicliștilor Europeni (ECF), se precizeaază într-un comunicat remis Sport Profit.

Prin proiectul Bike2Work ne propunem să încurajăm angajații să adopte bicicleta ca mijloc de transport alternativ în detrimentul automobilului, precum și atragerea companiilor în categoria – Cycle Friendly employer și certificarea acestora conform standardelor UE.

Asociația Green Revolution s-a alăturat acestui proiect împreună cu alte organizații din 11 state europene (Olanda, Germania, Danemarca, Austria, Italia, Slovenia, Marea Britanie, Franța, Croația, Malta și Bulgaria), participarea noastră asigurând, în mod oficial, un loc în marea familie de biciliști europeni!
Campania se va desfășura în perioada 16 mai – 15 iulie, în București și în alte trei mari orașe din țară,: Constanța, Cluj și Timișoara și fiecare biciclist își poate aduce amprenta în acest proiect și poate contribui la construirea unui oraș mai verde și prietenos cu bicicleta.

“Pentru al doilea an consecutiv, ne bucurăm să invităm angajații să alegă bicicleta ca mijloc principal de transport spre și de la muncă. După ce anul trecut am reușit să convingem peste 1.000 de angajați să pedaleze în campania noastră, sperăm ca și în acest an, să ni se alăture un număr tot mai mare de angajați și angajatori. Campania Bike2Work ne-a oferit si ne va oferi informații utile despre motivele pentru care bicicleta este benefică, pentru sănătatea unui oraș și despre felul în care este folosită ca mijloc de transport alternativ în București și în țară. În acest sens, avem un argument solid în dialogul cu autoritățile și ne bazăm pe susținerea lor in demersurile de rearanjare a întregului spațiu urban disponibil, ca să putem avea un oraș si pentru bicicliști”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Ce trebuie să faceți între 16 mai și 15 iulie?
1. Să vă înscrieți pe site-ul 1. www.bike2work.ro
2. Să faceți echipa cu 2 dintre colegii voștri sau să pedalați individual
3. Să vă descarcați gratuit aplicația I’Velo, cu ajutorul căreia vă veți monitoriza drumurile cu bicicleta. Aplicația este disponibilă pe Google Play si App Store.
4. Să pedați de cel puțin 4 ori în cele 9 săptămâni de campanie
5. Să fiți norocosi, căci vom răsplăti efortul și contribuția voastră și vom organiza tombole săptămânale,