Anca Bucur pregătită să cucerească un nou titlu Miss Fitness Universe 2017

Anca Bucur, Miss Fitness Universe şi sportiv sponsorizat Herbalife, participă la sfârşitul acestei săptămâni (23 – 25 iunie) la una dintre cele mai importante competiții din industria fitness-ului mondial – “Miss Fitness Universe” – organizată în Miami Florida, Statele Unite ale Americii, se precizează într-un comunicat remis Sport Profit.

Anca va concura la categoria Fitness Pro Division – o divizie recunoscută pentru nivelul ridicat de dificultate în cadrul căreia se califică doar atletele care au câștigat anterior competiţii importante în Europa, America, Asia şi Australia.


Cu patru titluri mondiale câștigate deja şi fiind mereu pe podium, Anca este printre atleţii favoriţi, cotată cu şanse mari pentru marele trofeu.
“Încă mă simt capabilă să domin scena şi sunt foarte entuziasmată de toată această experiență. Mă simt pregătită, altfel nu m-aş prezenta în continuare la aceste competiţii. Bineînţeles că îmi doresc să câștig un nou titlu, însă pentru mine este mult mai importantă munca pe care am depus-o şi recunoașterea celor care mă urmăresc şi mă sprijină,” a declarat Anca Bucur înainte de plecare.
Anca s-a antrenat intens în ultimele luni pentru acest concurs la care se reunesc cei mai titraţi sportivi profesionişti din lumea fitness-ului. Competiţia va consta în trei probe: exerciţiul de fitness (45% din nota finală), proba costumului de baie (45% din nota finală) şi interviul (10 %). Prima probă trebuie să includă elemente de dificultate din gimnastic şi dans, însă juriul notează şi creativitate şi prezenţă scenică. Pentru proba costumului de baie punctajul este acordat pentru forma fizică, simetria muşchilor şi frumuseţe, iar la final, interviul vine să surprindă prin cele câteva întrebări motivaţia, forţa interioară şi personalitatea fiecărui concurent.
În 2016, Anca a reuşit o performanţă unică pentru un sportiv român, obţinând al patrulea titlu mondial în lumea fitness-ului. Primul titlu Miss Fitness Universe şi l-a adjudecat în 2011, făcându-se remarcată între alte 100 de concurente.

Începând cu 2014, Herbalife o sprijină pe Anca Bucur în optimizarea programului de nutriție, ca parte din pregătirea pentru concursurile internaţionale la care participă.

“Este o mândrie să fim alături de Anca pe parcursul carierei sale, este un model şi un exemplu pentru noi toţi. Un sportiv desăvârşit care împărtăşeşte valorile Herbalife şi ne confirmă că succesul înseamnă să nu renunţi atunci când este greu, înseamnă multă muncă şi pasiune pentru ceea ce faci, dar şi susţinerea celor din jur”, a declarat Romeo Căzănescu, Country Manager Herbalife România, Moldova şi Ungaria.

La vârsta de 3 ani, Anca începe să ia lecţii de balet. Însă visul ei era să facă parte din Centrul Național Olimpic de la Deva. Cu sprijinul mamei, la vârsta de 7 ani, pleacă din orașul ei natal și începe să se antreneze pentru gimnastică artistică. După 3 ani de gimnastică artistică, Anca a simtit că ce o reprezenta cu adevărat era gimnastica aerobică, fiind ulterior selectată pentru Lotul Național de Tineret din Constanța, unde a câștigat medalia de bronz pe echipe și s-a clasat pe locul patru la individual, în cadrul Campionatelor Mondiale de Gimnastică Aerobică din Bulgaria. În anul 2005, a fost selectionată pentru Lotul Național de Seniori din București, dar chiar înainte de Campionatul European si-a rupt umărul drept și a fost nevoită să întrerupă antrenamentele pentru o perioadă lungă de timp. La sfârșitul anului 2006, a decis să se retragă din Lotul Național de Aerobic și a început să lucreze ca un instructor de fitness și aerobic.

Printre cele mai prestigioase titluri câștigate de Anca se numără locul întâi la Miss Fitness Universe Florida USA, locul doi la Miss Fitness America World Championship Las Vegas, Locul doi la la Paris Fitness Europe si la Rome Fitness Europe și locul întâi la Miss Fitness Universe Miami, categoria profesioniști.

Herbalife colaborează cu Anca Bucur pentru a-i dezvolta şi optimiza programul personal de nutriţie, oferindu-i o gama completă de nutriţie pentru activitatea sa sportivă.