Alexander Popov povestește despre cariera sa excepțională în serialul Eurosport, „Drumul către aur”

Astăzi, 11 aprilie, de la ora 20.00, emisiunea Eurosport „Drumul către aur” stârnește pasiunea fanilor cu un amplu interviu exclusiv al unuia dintre cei mai de succes oameni din istoria sportului – înotătorul pe distanțe scurte, Alexander Popov, se precizează într-un comunicat remis Sport Profit. În al treilea episod al serialului de șase programe, cvadruplul campion olimpic și de asemenea de șase ori campion mondial, ne-a oferit un interviu exclusiv, prin care retrăiește cele mai importante momente ale carierei sale de excepție. Popov este a treia legendă a sportului care apare în serialul „Drumul către aur”, după Sergey Bubka și Nadia Comăneci.
Alexander Popov, faimos pentru cele patru medalii olimpice de aur câștigate în probele individuale de la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992) și Atlanta (1996) descrie cum victoria a devenit o „rutină”. Programul de 30 de minute va fi difuzat pe canalele TV Eurosport și pe Eurosport Player, serviciul premium digital Eurosport, destinat transmisiunilor în direct sau la cerere. Popov reflectă de asemenea asupra traumei de a fi înjunghiat la doar trei săptămâni după succesul din Atlanta și asupra revenirii în sportul său preferat pentru a câștiga la Campionatele Europene din 1997 în probele de 50 și 70 de metri stilul liber.

Fragmente din interviul cu Alexander Popov:

Popov despre destrămarea Uniunii Sovietice:
„Nimeni nu știa cum aveau să se termine lucrurile, nu doar pentru destinul nostru, ci destinul întregii țări. Faptul ca noi am reprezentat țara noastră a fost o onoare, fără să conteze sub ce fel de steag concuram.”

Popov despre finala probei de 100 de metri de la Jocurile Olimpice din Atlanta în 1996:
„Din punct de vedere psihologic, a fost foarte ușor pentru mine deoarece știam ce trebuia să fac și eram sigur de cum urma să se termine totul. Poate sunt văzut ca arogant, dar am știut rezultatul acelei finale înainte ca ea să înceapă.”

Popov despre înjunghierea sa la trei săptămâni după succesul din Atlanta:
„M-am simțit foarte încrezător și eram calm când am rămas pe mâinile doctorilor care s-au ocupat de operație. Ei mi-au spus că totul va fi bine… Am înțeles ca singura posibilitate de a mă întoarce la o viață normală era să revin la înot. Iar istoria a arătat că am reușit să o fac.”
Popov despre noile tehnologii folosite în natație:
„Am fost și încă sunt convins ca înotul trebuie să depindă de condiția fizică și de talentul sportivului și nu de noile descoperiri tehnologice. Până la finalul carierei mele am luptat pentru această idee.”

Tot în acest episod al serialului „Drumul către aur”, Eurosport spune de asemenea povestea fascinantă a atletei din Grecia, Sofia Riga. Studenta la medicină, în vârstă de 27 de ani, din Patras (Grecia), s-a calificat pentru a alerga maratonul de la Jocurile Olimpice din Rio, dar programul ei de antrenament a fost serios perturbat de probleme financiare. Riga folosește acum o finanțare bazată pe donații publice în încercarea de a-și trăi visul concurând la cel mai înalt nivel al sportului.

Campioana franceză la săritura în lungime, Eloyse Lesueur, dublă campioană europeană (2012, 2014) și campioană mondială de sală (2014) apare de asemenea în acest episod, în secțiunea dedicată tehnicii „Tech Talk”. Ea va furniza informații detaliate cu privire la tehnica folosită în disciplina ei, necesară pentru a atinge performanța supremă în zborul omului prin forțe proprii.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).