Alegerea anvelopelor 205 50 r17 in functie de sezon

Anvelopa cu dimensiunile 205 50 r17 este destul de comună în rândul preferințelor șoferilor, fiind utilizată pentru numeroase modele de automobile de dimensiuni medii sau mici.

Un set de anvelope 205 50 r17 moderne oferă o bună stabilitate pe orice tip de carosabil umed sau uscat, siguranță deplină în orice condiții de trafic sau meteorologice.Poți alege diferite modele de astfel de cauciucuri fabricate de cei mai renumiți constructori de anvelope din lume. Fie că este vorba de anvelope de vară, anvelope de iarnă, sau all season, alegerea unui set nou de anvelope poate fi azi făcută online direct de la calculator, din confortul casei tale.

Magazinele specializate în anvelope au numeroase branduri în portofoliu și oferă cauciucuri 205 50 r17la prețuri și calități diferite. Fiecare din aceste anvelope de vară sau de iarnă au anumite calități specifice și avantaje fiind special destinate unui anume anotimp.

Schimbarea anvelopelor odată cu intrarea într-un nou sezon este o necesitate iar conducătorii auto sunt preocupați primăvara și toamna să-și doteze automobilul cu cauciucuri 205 50 17 și jante 17.Pentru un set de cauciucuri este nevoie să asortezi jantele potrivite pentru a menține neschimbate performanțele tehnice ale mașinii.

Dacă cunoști exact ce anvelope ai nevoie poți achiziționa un set de 4 anvelope sau anvelope separat pentru orice model de autoturism. Comandarea cauciucurilor online este mai simplă ca niciodată iar multe magazine care comercializează anvelope au un configurator, unde poți alege exact dimensiunile și parametrii doriți pentru anvelopele tale.

Despre dimensiunile anvelopei 205 50 r17

Cele mai importante dimensiuni ale anvelopei sunt menționate pe flancul acesteia sau în cartea tehnică a mașinii.  în cazul anvelopelor 205 50 r17, este vorba în primul rând de diametrul radial 17, exprimat în inch, lățimea anvelopei care este 205 mm, înălțimea acesteia de 50 . Alte caracteristici ale anvelopelor 205 50 r17 sunt indicele de viteză și cel de sarcină.Cunoscând corect aceste dimensiuni vei putea achiziționa exact ce ai nevoie pentru a-ți dota autoturismul.

Indicele de viteza al acestor cauciucuri 205 50 r17anunță că anvelopa poate rula cu o anumită viteză maximă atunci când este încărcată la sarcina totală admisă în condiții de siguranță.Și indicele de sarcină este un parametru util de cunoscut, pentru că arată greutatea totală maximă pe care o pot suporta cele 4 anvelope.

Despre anvelope de vară 205 50 r17

Aceste anvelope205 50 r17 montate pe  jante aliaj 17,sunt fabricate pentru anotimpului cald, când sunt temperaturi ridicate. Carosabilul încins poate deteriora anvelopa nepotrivită, de aceea sunt construite anvelope de vară cu o compoziție specială. Fabricate din cauciuc dur, aceste cauciucuri oferă o rezistență sporită, evitând derapajele și fenomenul de acvaplanare. Stabilitatea și siguranța la volan sunt primordiale în cazul oricărei deplasări, iar anvelopele de vară 205 50 r17 au o fiabilitate deosebită și durabilitate în timp.

Printre cele mai căutate anvelope  pentru sezonul cald putem menționa : Viking Pro tech, Michelin Primacy, Continental Eco Contact, GoodYearEagle, Pirelli Cinturato.

Despre anvelope de iarnă 205 50 r17

Anvelopele de iarnă  205 50 r17sunt compatibile cu jante pe 17 inch, iar un astfel de set este montat la sfârșitul toamnei, când temperaturile încep să scadă sub 7 grade.Avantajele esențiale ale acestorcauciucuri sunt aderența sporită și manevrabilitatea mai mare pe carosabil acoperit cu gheață sau zăpadă. Banda de rulare a anvelopei este mai largă, pentru a oferi o suprafață mai mare în contact cu carosabilul. Frânarea eficace și randamentul kilometric excelent fac din aceste cauciucuri o soluție perfectă pentru mulți conducători auto. Printre modelele cunoscute de anvelope 205 50 r17de iarnă se găsesc Nokian Snowproof, Goodyear Ultra Grip, Dunlop Winter Sport, Continental sau Barum Polaris.

Despre anvelope all season 205 50 r17

Anvelope all season cu dimensiunea 205 50 r17 sunt recomandate pentru a fi folosite în orice anotimp. Simplu de montat eficiente și rezistente aceste anvelope pot fi folosite vara pe carosabilul încins de caniculă dar și iarnă pe suprafețe acoperite cu zăpadă sau gheață. Utilizând un set de anvelope all season economisești timp și bani, datorită faptului că ajunge un singur set de anvelope pentru tot parcursul anului. Indiferent că este vară sau iarnă acest gen de anvelope poate fi folosit în deplină siguranță și la un preț excelent. mulți producători de anvelope propun modele  all season: Continental Nokian, Dunlop, Viking Fourtech.