Aleargă oriunde la Wings For Life World prin aplicația Sefie Run

Dacă nu vei ajunge la nici una dintre cele 34 de curse globale, nu este nicio problemă, se precizează într-un comunicat al organizatorilor. Poţi să te alături proiectului caritabil chiar dacă alergi în parc sau prin pădure, atâta timp cât foloseşti aplicaţia de mobil Selfie Run. Ambasadorii Wings for Life World Run din România au ales să folosească aplicaţia Selfie Run şi să fie alături de întreg mapamondul în încercarea de a găsi un remediu pentru afecţiunile coloanei vertebrale: Mihaela Rădulescu, Toma Coconea, Dani Oţil, Alexandru Corneschi, Andrei Roşu sau Paul Dicu vor alerga pe 8 Mai, acolo unde îşi vor dori. George Baltă şi Daniel Osmanovici vor alerga la Wings for Life World Run, la Viena, în Austria. Locurile la cele 34 de curse din toată lumea se ocupă rapid, dar astăzi Wings for Life World Run deschide o nouă oportunitate. Pentru cei care vor să-și planifice propriul traseu, să alerge exact în același timp cu toți participanții din toată lumea, urmăriți de o Mașină de Finiș virtuală, există Selfie Run, în aplicația de mobil Wings for Life World Run. Participanții se pot înscrie să alerge într-o locație oficială sau – precum Dani Oţil, ambasador Wings for Life World Run – să-și creeze un Selfie Run oriunde se află.

Toate veniturile provenite din taxele de participare la Wings for Lie World Run sunt direcționate direct spre activitățile de cercetare a afecțiunilor măduvei spinării. De astăzi, chiar și mai mulți alergători pot face parte din această cursă globală, care ia startul la ora 14:00 (ora României), pe 8 mai. În timp ce diversitatea celor 34 de locații transformă Wings for Life World Run într-un eveniment popular pe calendarul global al curselor de alergare, mulți dintre cei care vor să alerge și să se bucure de natura caritabilă a acestuia, nu pot ajunge într-una dintre locațiile oficiale de start. Alții pur și simplu preferă să alerge într-un loc diferit. Despre asta este Selfie Run. Dani Oţil, ambasador Wings for Life World Run, explică: “Cel mai important este că faci parte în continuare dintr-un grup mare de alergători, într-un eveniment global. Comentatorii din transmisiunea live a cursei și cei care te urmăresc în social media sunt alături de tine, iar Mașina de Finiș pare foarte reală. Cred că experiența de a alerga în calitate de Selfie Runner va fi incredibil de distractivă si satisfăcătoare nu doar pentru că îți demonstrezi ce ești în stare să faci, ci și pentru că banii pe care îi strângi vor face diferența. Chiar aștept cu nerăbdare.”

Unii dintre Selfie Runners își stabilesc un punct de plecare aproape de casă și folosesc aplicația Wings for Life World Run – disponibilă pe iOS și Android – la antrenamentul pentru ziua cea mare. Alții intră în Selfie Run pentru a crea o aventură de vis, așa cum a făcut participantul din 2015 care și-a stabilit un traseu la Cercul Polar Arctic și a călătorit acolo pentru ziua cursei. Și în 2016, cei care concurează în Selfie Run pot împărtăși experiența cu susținătorii lor, încurajându-i să doneze spre cercetarea leziunilor măduvei spinării.

“Motivația este întotdeauna un factor imens, fie că te antrenezi pentru o competiție, fie că pur și simplu încerci să-ți intri în formă, iar Selfie Run oferă exact această oportunitate,” spune Colin Jackson, Directorul Sportiv al Wings for Life World Run. “Ce iubesc la Selfie Run este faptul că tu alegi ce te motivează. Tu-ți setezi propriile obiective. Alergi aproape de casă sau într-un loc exotic, îți faci echipa sau mergi singur, îți creezi un traseu distractiv sau unul plin de provocări – opțiunile sunt nelimitate.”

Înscrierile pentru Wings for Life World Run 2016 sunt deschise acum, pentru toată lumea, indiferent de nivel și antrenament. Pentru informații despre Selfie Run, vizitează www.wingsforlifeworldrun.com sau descarcă de pe the Wings for Life World Run Newsroom conținut editorial.

Despre Wings for Life, fundația de cercetare a afecțiunilor măduvei spinării
La nivel mondial, milioane de oameni sunt dependenți de un scaun rulant în urma unei afecțiuni a măduvei spinării, cauzată de cele mai multe ori de un accident în trafic sau de o căzătură. Wings for Life este o fundație non-profit de cercetare a măduvei spinării, cu o misiune unică: găsirea unui leac pentru afecțiunile acesteia. Din 2004, Wings for Life a finanțat proiecte de cercetare și studii clinice în toată lumea. În timp ce vindecarea încă rămâne nedescoperită, s-au făcut progrese semnificative. Taxele de înscriere la Wings for Life World Run și toate fondurile strânse în urma acestui eveniment global de alergare vor contribui la atingerea obiectivului final al fundației Wings for Life. Fiecare pas făcut în Wings for life World Run și în Wings for Life Selfie Run va fi un pas în direcția cea bună.

Despre Wings for Life World Run
Wings for Life World Run a fost lansat în 2014, pentru a susține Wings for Life, fundația non-profit de cercetare a măduvei spinării al cărei obiectiv este să găsească o vindecare pentru afecțiunile acesteia. Susținut în 2015 de partenerii noștri principali, Garmin și Puma, Wings for Life World Run a prezentat în premieră mondială conceptul unei curse sincronizate, în care participanți de toate nivelurile, din toata lumea, aleargă concomitent, indiferent de ora sau vremea din locația lor. Evenimentul a introdus și formatul bazat pe Mașina de Finiș, în care linia de sosire este înlocuită de o mașină la volanul căreia se află o personaliate marcantă și care pornește pe traseu cu un ritm predeterminat. Cursa unui participant se încheie doar în momentul în care este depășit de mașină, iar ultimul bărbat și ultima femeie rămași pe traseu sunt declarați Campionii Globali – www.wingsforlifeworldrun.com

Foto: Cristian Preda si Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool