adidas dezvăluie primul pantof Futurecraft creat cu ajutorul SPEEDFACTORY

adidas dezvăluie primul pantof Futurecraft creat cu ajutorul SPEEDFACTORY

adidas lansează astăzi pantoful Futurecraft M.F.G (Made For Germany), se precizează într-un comunicat remis Sport Profit. Acesta este primul produs creat în fabrica SPEEDFACTORY din Ansbach, Germania, care revoluţionează întreaga industrie.

Construit pentru a se potrivi perfect pe măsura şi forma piciorului, pantoful adidas Futurecraft M.F.G este primul pas către ceea ce adidas consideră că va schimba regulile jocului pentru industrie. Acesta reprezintă primul tip de încălţăminte de înaltă performanţă care va pleca din fabrica adidas SPEEDFACTORY, ce va permite în final crearea unor pantofi care se vor potrivi perfect cu nevoile consumatorilor.

Procesul de dezvoltare SPEEDFACTORY împreună cu pantofii adidas Futurecraft M.F.G vor crea cel mai nou produs pentru nevoile individuale ale consumatorilor. Aceşti pantofi fac parte din categoria adidas Running şi reprezintă un test adidas în vederea fabricării pe viitor şi a celorlalte categorii de sport.

„Lansarea modelului Futurecraft M.F.G este un moment unic pentru această industrie. Prin SPEEDFACTORY vorbim despre o inovaţie care schimbă industria şi care poate fi plasată în orice colţ al lumii, chiar şi pe stradă. Aceasta ne oferă oportunitatea de a combina viteza unică de fabricaţie cu flexibilitatea de a regândi procesele convenţionale. Punctul de plecare al acestei călătorii este pantoful adidas Futurecraft M.F.G, iar ambiţia noastră este să le oferim consumatorilor ceea ce îşi doresc, chiar în momentul în care îşi doresc.”, a spus James Carnes, Vice President of Strategy Creation at adidas.

Pantoful este caracterizat de cea mai înaltă precizie de design existentă. Tehnologia ARAMIS este folosită pentru a înţeleage în detaliu mişcarile pe care piciorul unui atlet le face în timpul alergării. Astfel, partea superioară a pantofului şi zona de susţinere a călcâiului au fost înlocuite cu o serie de întărituri amplasate pe diferite porţiuni ale pantofului pentru a oferi cel mai bun suport.
Datorită procesului inovativ de îmbinare, pantoful oferă mai multă susţinere și în plus include tehnologia avasată BOOST, primind astfel beneficul de energie caracteristic celor mai recente modele adidas Running.

Ultimul element definitoriu este noul sistem torsion inclus în învelişul exterior al tălpii pentru a oferi flexibilitate mai bună. Partea superioară a pantofului este construită din ţesatura PRIMEKNIT şi cuprinde toate elementele care crează confort, susţinere şi stil la cel mai înalt nivel.

„Analizată din perspectiva designului, SPEEDFACTORY ne pune faţă în faţă cu oportunitatea de a explora noi modalităţi de creare a pantofului perfect. Această facilitate ne permite să folosim datele şi analizele pentru a contura viitorul produselor de performanţă. Putem crea pantofii ţinând cont de observaţiile activităţii sportive de zi cu zi, ceea ce poate aduce beneficii reale pentru atleţi. adidas Futurecraft M.F.G este startul unei călătorii încântătoare”, a declarat Ben Herath, Vice President of Design.

Facilitatea oferită de SPEEDFACTORY va permite în cele din urmă ca adidas să creeze pantofi pentru necesităţile specifice fiecărui consumator. Primul produs care va ieşi pe piaţă din fabrica Ansbach, va fi conceput exclusiv pentru Germania şi va fi disponibil doar în magazinele de acolo. adidas doreşte să extindă noul concept şi către alte pieţe, precum cea din Statele Unite urmând ca SPEEDFACTORY să se deschidă în Cherokee County, Atlanta.

a1