J.O

85.000 de membri ai forțelor de securitate la J.O

Aproximativ 85.000 de membri ai forţelor de securitate – 47.000 de poliţişti şi 38.000 de militari – vor fi mobilizaţi pentru asigurarea securităţii celor 10.500 de sportivi, dar şi a oficialilor, ziariştilor şi turiştilor din lumea întreagă aşteptaţi la Rio pentru J.O 2016, informează www.agerpres.ro.

La Jocurilor Olimpice, programate a se desfășura în perioada 5-21 august 2016, se estimează participe aproximativ 500.000 de vizitatori.

Având în vedere că Brazilia traversează o criză bugetară, Guvernul a alocat suma de 800 milioane euro pentru susţinerea statului regional Rio și pentru plata salariilor poliţiştilor.

Autoritățile braziliene au lansat o campanie de sensibilizare a opiniei publice pentru descurajarea unor eventuale acțiuni teroriste în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august), scrie Xinhua. Brazilia nu este o ”țintă tradițională” a terorismului, iar oficialitățile speră că această campanie va reduce vulnerabilitatea orașului Rio de Janeiro la posibile atacuri.

”Este o campanie simplă, informativă, fără accente de isterie”, a spus Luiz Felipe Linhares, ministrul brazilian al apărării.

În cadrul campaniei vor fi distribuite pliante, afișe și broșuri în care se explică populației modul în care pot fi depistate persoane care ar fi implicate în activități suspecte.

”Țara noastră nu s-a confruntat vreodată cu astfel de amenințări de aceea oamenii trebuie să fie foarte vigilenți”, a declarat Mauro Sinott, comandantul forțelor braziliene anti-teroriste.

La începutul acestei luni, potrivit guvernului, serviciile secrete braziliene au lucrat împreună cu cele din Statele Unite, Anglia, Franța, Israel și Rusia pentru a combate amenințarea terorismului.

Brazilia va avea zeci de mii de soldați pe străzile din Rio pentru a asigura securitatea sportivilor, oficialilor și celor aproximativ 600.000 de vizitatori străini care se vor afla aici în august, în perioada Jocurilor Olimpice. În total vor fi 85.000 de oameni angrenați în menținerea siguranței — inclusiv forțele armate, poliția și agenții de securitate — peste dublu față de numărul utilizat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

 Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).