5 soluții care te protejează iarna de frig, pe motor

Fie vreme frumoasă sau nu, cu siguranță, vrei să te bucuri de o drumeție pe două roți pe străzile sau pe șosele, nu-i așa? Dacă da, ține minte că este foarte important să ai la îndemână cele mai bune produse, accesorii, piese vestimentare și toate celelalte facilități potrivite pentru vremea rea. Descoperă cele cinci soluții care te protejează de frig pe timp de iarnă.

Orientează-te către îmbrăcămintea termică

Îmbrăcămintea termică este ideală pentru vremea rece, pentru ploaie, temperaturi scăzute sau vânt puternic, oferind deci haine funcționale ce pot fi purtate chiar și pe timpul iernii pentru un plus de căldură, confort și protecție. Vei descoperi haine termice precum: geci, protecții pentru gât, cagule, mâneci, bluze și pantaloni funcționali de iarnă, genunchiere compresie etc.

Poartă un combinezon în geanta de motocicletă

Combinezonul este o piesă vestimentară all season, oferind pe timp de iarnă protecție împotriva frigului, ploii, zăpezii și altor intemperii, deoarece este fabricat dintr-o singură piesă și nu permite picăturilor de ploaie să penetreze materialul sau, cum se întâmplă adesea, să ajungă între jachetă și pantaloni.

Pe de altă parte, vara este ideal de purtat deoarece nu lasă corpul să transpire și te poate proteja de ploile neprevăzute și scurte. Combinezonul este ușor de depozitat și transportat, putând fi cărat indiferent de dimensiunea genții de la motocicletă. Prin urmare, scapă de evenimentele nedorite cu ajutorul acestei piese vestimentare moto!Îmbracă-te în straturi

O altă metodă pe care o poți încerca pentru a te feri de frig și vânt puternic pe perioada iernii este îmbrăcatul în straturi. Un maiou, un tricou și o bluză termică/ polar îți pot ține mult mai bine de cald în defavoarea unui singur pulover mai gros. Mai mult, în cazul în care faci un popas la restaurant, datorită căldurii din interior, vei transpira numaidecât în haine groase; o ținută în straturi te ajută să te simți confortabil indiferent de diferența de temperatură.

Orientează-te către o cască pentru întreaga față

După cum prea bine știi, există mai multe tipuri de căști moto: integrale, flip-up, adventure, open face etc. Ar fi bine ca pe timp de iarnă să te orientezi către măștile care protejează cât mai mult, cum ar fi: integrale sau adventure. Pe de altă parte, dacă practici sporturi motocross sau enduro, atunci poartă pe sub casca specială sportului o cagulă sau o protecție pentru gât.

Investește în haine impermeabile

Hainele impermeabile te scapă de condițiile meteo neprevăzute, precum vântul puternic, ploaia sau chiar zăpada, așa că asigură-te că nu pleci la drum fără ele, mai ales toamna și iarna. Echipamentul de ploaie ar trebui să conțină fie combinezon de ploaie, fie pantaloni și jachetă impermeabile, protecție de ploaie pentru încălțăminte, încălțăminte solidă care depășește gleznele, mănuși impermeabile și călduroase și, bineînțeles, casca moto.

În cazul în care nu plouă atunci când te pregătești să pleci la drum, însă norii de pe cer îți oferă alte impresii, este indicat să pui în bagaj cel puțin un combinezon, o pelerină de ploaie și o husă care să protejeze gențile sau chiar motocicleta.

Drumețiile moto pe timp de iarnă pot fi adesea periculoase din cauza carosabilului înghețat sau acoperit de ploaie sau zăpadă, de vântul puternic, de grindină și de temperaturi foarte scăzute. De aceea, nu trebuie să pleci la drum fără un echipament adecvat și fără accesoriile necesare. Cu atât mai mult, atunci când pleci la o plimbare moto în afara orașului, asigură-te că anunți un prieten sau o persoană din familie de traseul pe care urmează să-l parcurgi.

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/motorcycle-on-roadside-9161904/