5 sfaturi despre cum să descoperi ochelarii de soare falsificați

Ochelarii de soare de calitate pot avea un preț destul de ridicat, însă aceștia sunt rezistenți, oferă protecție de top și arată grozav. Totuși, va trebui să ai mare grijă de unde și când îi achiziționezi, deoarece aceștia reprezintă un produs falsificat frecvent. Pentru a nu avea neplăceri și a nu cumpăra un produs care nu este original, deci nu îndeplinește standardele de calitate, te vom învăța la ce să te uiți pentru a identifica rapid ochelarii fake.

1. Verifică inscripțiile de pe brațele ochelarilor

Toți ochelarii originali vin cu o serie de inscripții prezente pe partea interioară a brațelor, menite să ateste calitatea și autenticitatea ochelarilor. Acestea includ marcajul CE și UV 400. Marcajul CE indică faptul că produsul respectă normele Uniunii Europene în ceea ce privește siguranța, sănătatea și protecția mediului. Inscripția UV 400, pe de altă parte, indică faptul că lentilele ochelarilor blochează radiațiile ultraviolete cu o lungime de undă de până la 400 nanometri. Aceasta este o măsură esențială pentru protecția ochilor împotriva deteriorării cauzate de expunerea la soare. Dacă acestea sunt prezente, înseamnă că ochelarii sunt originali.

Analiza calității inscripțiilor este, de asemenea, o metodă eficientă de a detecta eventualele falsuri. Inscripțiile de pe ochelarii autentici sunt de obicei clare, netede și bine definite, fără semne de ștergere sau modificare. În cazul în care scrisul este neclar, inegal sau prezintă semne de uzură neobișnuită, este posibil ca ochelarii să fie falsificați. Dacă îți dorești niște ochelari de soare bărbați Emporio Armani EA4035 501771, verifică bine marcajele de pe brațele acestora.

2. Vezi care este aspectul logo-ului

Analiza detaliată a logo-ului este esențială în verificarea autenticității. Cele de pe ochelarii originali sunt întotdeauna clare, bine definite și aplicate în mod profesionist. Ele sunt realizate cu o atenție deosebită pentru detalii și nu prezintă nicio abatere de la designul original. În contrast, la falsificări, logo-urile pot fi executate stângaci, estompate sau aplicate necorespunzător. De multe ori, acestea prezintă erori evidente, precum literele șterse sau aplicarea inegală a culorilor.

Poziția și dimensiunile logo-ului sunt, de asemenea, elemente importante de luat în considerare. De obicei, există o poziție standard de amplasare a logo-ului, și anume pe partea superioară a lentilei. Verifică bine acest aspect înainte de a cumpăra ochelarii. De exemplu, la niște ochelari de soare rectangulari de bărbați Emporio Armani, va trebui să vezi logo-ul pe lentilă.

3. Acordă atenție materialelor folosite și finisajelor

Identificarea materialelor de calitate în cazul ochelarilor de soare este o etapă esențială în verificarea autenticității acestora. Ochelarii de soare autentici sunt de obicei fabricați din materiale premium precum acetatul, titanul sau oțelul inoxidabil. Acestea sunt alese pentru durabilitate, confort și rezistență la zgârieturi. Pe de altă parte, ochelarii de soare contrafăcuți sunt adesea realizați din materiale ieftine și de calitate inferioară. Acest lucru nu numai că reduce durabilitatea produsului, dar poate și să afecteze confortul și siguranța utilizatorului. 

Examinarea detaliilor și finisajelor este un alt aspect crucial. Ochelarii de soare originali prezintă finisaje perfecte, fără urme de lipici, vopsea sau alte imperfecțiuni. Toate șuruburile și balamalele sunt bine fixate și se mișcă fără probleme. Inscripțiile sunt clare și fără greșeli. În contrast, ochelarii de soare falsificați pot avea finisaje de proastă calitate, cu urme vizibile de lipici, vopsea sau șuruburi ieftine.

4. Greutatea ochelarilor este un indicativ important

Greutatea ochelarilor de soare poate fi un indiciu important al autenticității lor. Ochelarii de soare originali sunt, de obicei, mai grei decât cei contrafăcuți, deoarece sunt realizați din materiale de calitate superioară. Materialele premium, cum ar fi metalul, policarbonatul sau acetatul, sunt mai dense și astfel, mai grele decât materialele ieftine utilizate în producția de ochelari de soare falsificați.

Nu este doar greutatea în sine a ochelarilor de soare care este importantă, ci și echilibrul dintre greutate și confort. Ochelarii de soare de calitate sunt concepuți pentru a fi durabili, dar și confortabili. Materialele de calitate sunt mai grele, dar nu ar trebui să fie inconfortabile. Un echilibru corect între greutate și confort este un semn al calității.

5. Verifică ambalajele

Ambalajul unui produs este adesea un indicator sigur al autenticității acestuia. Acesta este și cazul ochelarilor de soare, unde calitatea ambalajului poate oferi indicii importante. Un ambalaj autentic este și el de o calitate superioară, cutiile sunt solide și fără imperfecțiuni. Tipografia și designul sunt și ele clare, cu atenție la detaliile fine. În plus, ochelarii de soare autentici vin adesea cu anumite accesorii în ambalaj, precum un toc pentru depozitare, un șervețel de curățat din microfibră sau un certificat de autenticitate. Lipsa acestor elemente poate fi un semn de falsificare.

Pentru a avea parte de cea mai bună protecție, dar și pentru a te putea bucura pe o perioadă îndelungată de un accesoriu de calitate, cu un design plăcut, ar trebui să înveți cum să descoperi ochelarii de soare falsificați. Poți scăpa de griji cumpărând doar de la distribuitori autorizați. Alege modele de ochelari de soare Armani pentru bărbați de la Lensa.ro și bucură-te de calitate la prețuri bune!