5 lucruri interesante despre albirea dinților

Înainte de a enumera curiozitățile despre albirea dinților, primul lucru pe care ar trebui să-l știi este că dinții perfect albi nu sunt naturali. Dinții majorității oamenilor au nuanțe și tente diferite, iar acest lucru se poate datora multor factori.

Prevenirea decolorării dinților este aproape imposibilă pentru majoritatea dintre noi și ai putea spune că ducem o bătălie pierdută. Dacă ești un băutor pasionat de ceai, cafea sau vin roșu, de exemplu, atunci vei ști cât de greu este să te ferești de aceste băuturi delicioase care produc pete.

Problema este, însă, că dinții albi sunt percepuți ca fiind sănătoși. Și deși acesta este, în realitate, un mit, nu se poate nega că un zâmbet alb, frumos poate spori încrederea în sine.

Așadar, hai să vedem care sunt cele 5 curiozități despre albire dinți:

  1. Albirea nu dăunează dinților

Procedura este extrem de sigură când este efectuată de medicul dentist. Spre deosebire de pasta de dinți abrazivă, albirea nu va deteriora smalțul dinților.

Ingredientele din gelul de albire deschide temporar porii dinților și îndepărtează petele din interior. După tratamentul de albire, dinții tăi se remineralizează și se rehidratează în mod natural.

  1. Este în regulă să experimentezi sensibilitatea dentară după albirea dinților

Multe persoane au dinți sensibili. În ciuda acestui fapt, o anumită sensibilitate după procesul de albire a dinților este comună.

Substanțele chimice active din gelul de albire pot provoca deshidratare temporară a dinților care, la rândul său, le reduce capacitatea de a izola nervul de schimbările de temperatură. În cele mai multe cazuri, această problemă dispare în câteva zile după procedură.

Stomatologul tău îți poate recomanda un tratament cu fluor post-albire pentru a restabili hidratarea și a hrăni dinții.

  1. Este posibil să ai nevoie de mai mult de o ședință pentru a îndepărta petele de pe dinți

Dacă este prima dată când albești dinții, atunci fii pregătit – este posibil ca o singură sesiune să nu fie suficientă pentru a îndepărta petele pe care le-ai dezvoltat în decursul unor ani sau chiar decenii. În realitate, ar putea dura câteva zile sau chiar luni pentru a obține dinții albi strălucitori la care sperai. Încearcă să ai răbdare – odată ce dinții tăi sunt curățați de pete, menținerea albului va fi mult mai ușoară.

  1. Cel mai bun moment pentru a-ți albi dinții este la ora de culcare

Când dinții sunt de abia albiți, atunci sunt cei mai vulnerabili la pătare. De ce? Pentru că porii dinților rămân ușor deschiși și pot lăsa petele să intre. De aceea, stomatologii recomandă adesea albirea chiar înainte de culcare.

Acest lucru oferă dinților tăi suficient timp pentru a se umple cu minerale și umiditate înainte ca orice alimente sau băuturi să-i atingă.

  1. Coroanele și fațetele nu pot fi albite

Coroanele și fațetele dentare nu pot fi deteriorate sau albite prin procedura de albire a dinților și asta pentru că, spre deosebire de dinții naturali, nu au pori.

În plus, atunci când sunt montate, acestea sunt de obicei albite pentru a se potrivi cu nuanța dinților tăi naturali și vor rezista substanțelor chimice care se află în gelul de albire. Așadar, ca regulă generală, poți face albirea dinților înainte de a monta coroane și fațete noi.

Așa cum se recomandă înainte de orice procedură dentară, ar fi ideal să mergi înainte la control la un cabinet de specialitate – precum această clinică stomatologică sector 5 – pentru a vedea dacă ești un candidat potrivit pentru albirea dinților.