34 de etaje, 680 de trepte, 119 metri ascensiune, la SkyRun 2016

Peste 200 de alergători susțin până în prezent HOSPICE Casa Speranței la ediția din 23-24 ianuarie 2016 a SkyRun, cea mai mare competiție de alergare pe scări din România: 34 de etaje, 680 de trepte, 119 metri ascensiune, se precizează într-un comunicat remis Sport Profit. Printre ei se numără și vedetele Gianina Corondan și Marius Vintilă care vor participa la SkyRun pentru a susține activitatea HOSPICE de îngrijire a copiilor și adulților care suferă de boli incurabile. HOSPICE Casa Speranței se numără printre cele patru organizații beneficiare ale evenimentului, care vor primi 24% din taxa de înscriere a persoanelor fizice și 50% din taxa de înscriere a participanților din mediul corporate. Din totalul de 509 de persoane înscrise până în prezent, peste 200 vor alerga pentru HOSPICE. Orice participant înscris care și-a ales organizația beneficiară poate deveni și fundraiser oficial al acesteia, având opţiunea de a strânge fonduri suplimentare prin platforma online dedicată – Galantom.ro. „Este prima dată când particip la o competiție de alergare pe scări. Va fi o cursă solicitantă, dar deja am început să mă antrenez și pe 23 ianuarie voi fi în formă. Acum câteva luni, am vizitat centrul de îngrijire paliativă HOSPICE Casa Speranței din București și experiența întâlnirii cu cei internați aici, dar și cu persoanele care au grijă de ei, a fost foarte emoționantă. M-am înscris la SkyRun pentru a-i ajuta pe cei afectați de boli incurabile îngrijiți de HOSPICE și mă bucur că pot face ceva pentru cei aflați în suferință. Cauza HOSPICE va fi întotdeauna apropiată de sufletul meu” a declarat Gianina Corondan.
Dacă la ultima ediție SkyRun, pe lângă competiția individuală, am avut parte și de o premieră națională, respectiv încercarea ultramaratonistului Gabriel Solomon de a doborî recordul mondial într-un maraton de 24 de ore de alergare pe scări, această ediție vine și ea cu o surpriză. Astfel, SkyRun 24 va întâmpina amatorii de sport nu doar cu competiția de masă cu care ne-a obișnuit deja, care se va desfășura în ziua de 23 ianuarie, ci și cu o ștafetă de 24 ore, la care vor participa 4 echipe a câte 6 alergători, fiecare reprezentând câte un ONG participant. Aceasta se va desfășura în ziua de 24 ianuarie. La final, echipa care va contoriza cele mai multe urcări va fi desemnată câştigătoare. Competiția este deschisă participanților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, angajații corporate bucurându-se de înregistrări prioritare și un clasament separat. Înscrierile sunt deschise din data de 6 decembrie şi se vor încheia la sfârşitul zilei de 18 ianuarie 2016.
Pentru înscrieri și mai multe detalii despre cea de-a treia ediție SKYRUN vă rugăm să accesați pagina oficială a competiției: www.smartatletic.ro/skyrun.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.
Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.
HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.