30 de ani de la câştigarea Supercupei Europei de către Steaua București

30 de ani de la câştigarea Supercupei Europei de către Steaua București

Steaua Bucureşti a câștigat, în urmă cu 30 de ani, Supercupa Europei, după o partidă câştigată, cu scorul de 1-0, la Monaco, împotriva echipei Dinamo Kiev. Pe atunci, Dinamo Kiev era campioana URSS.

Echipa “roș-albastră” a cucerit, în sezonul 1985/1986, Cupa Campionilor Europeni, în urma finalei de la Sevilla, cu FC Barcelona, 2-0, la loviturile de departajare. Iar Dinamo Kiev câștigase Cupei Cupelor, la Lyon, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Atletico Madrid.

Supercupa Europei s-a disputat la 24 februarie 1987, pe Stadionul Louis II, iar unicul gol al partidei a fost marcat de Gheorghe Hagi, din lovitură liberă, în minutul 44.

Antrenorul de atunci al Stelei, Anghel Iordănescu, a folosit următoarea echipă: Stângaciu – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (Balint ’84) – Lăcătuş (Majearu ’89), Piţurcă.

Dinamo Kiev era pregătită Valeri Lobanovski, iar din formaţie făceau parte fotbalişti ca Oleg Blohin, Igor Belanov, Anatoli Demianenko, Serghei Baltacea, Vasili Raţ, Oleg Kuzneţov.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).