3 stiluri de amenajare pentru o baie nonconformista

Fara doar si poate baia si-a depasit cu mult functionalitatea, si s-a transformat intr-un spatiu destinat relaxarii. Desigur fiecare dintre noi isi decoreaza baia dupa bunul plac sau in functie de bugetul alocat astfel incat sa se muleze dupa personalitatea si programul nostru de viata. Desigur, partea cea mai grea in decorarea unei camere este alegerea stilului pe care il alegem. Pe langa stilurile consacrate pe care deja le cuoastem, venim in ajutorul dumneavoastra cu alte  3 idei de stiluri care s-ar putea potrivi profilului tau .

            Stilul shabby chic

Pentru acest stil este definitorie indrazneala si cutezarea de a imbina elemente care la o prima vedere nu se potrivesc. De la rame foto foarte vechi alaturi de un candelabru de cristale (daca inaltimea tavanului iti permite) iti va transforma intreaga baie in cea mai eleganta camera a casei.  Stilul shabby chic este caracterizat prin elemente care „incalzesc” vizual camera si anume pernute sau materiale textile care sa faca legatura intre toate obiectele diferite din camera. In cele mai multe cazuri, pardoseala tinde sa fie din lemn, care este destul de greu de intretinut, insa in secolul 21 exista atat in mediul online cat si in magazinele fizice o multime de variante de gresie care imita lemnul. Daca baia dumneavoastra are o aerisire perfect functionala, ati putea sa va luati inima in dinti si sa montati un tapet floral care v-a da un aer pozitiv si romantic intregii bai. „Retro” este cuvantul care sustine acest stil. De la vazele de flori, lumanarile parfumate  pe rafturile deschise pana la culorile  auriu si aramiu pentru baterii, totul se impleteste intr-un cadru cald si boem.

Stilul scandinav

            Daca doresti sa combini simplitatea cu confortul acest stil este potrivit pentru tine. Stim deja ca acest stil este considerat de foarte multi dintre noi ca fiind unul „rece” deoarece este asociat conditiilor climatice nordice (Suedia, Finlanda, Danemarca). Nu poate fi considerat un stil neaparat functional deoarece intreg mobilierul baii este in primul rand compact si ergonomic. Astfel incat spatiile de depozitare nu vor fi foarte multe. Lemnul este un element caracteristic acestui stil insa trebuie sa tinem cont de faptul ca acesta nu este prieten cu umezeala (doar daca acesta este un lemn special tratat ). Albul trebuie sa fie culoarea predoinanta, insa trebuie sa nu uitam de plasarea corecta a accentelor cu ajutorul culorilor de contrast. Acestea pot fi in general puse in evidenta prin materiale textile cat si prin decoratiuni. In acest sens incercati sa  va axati pe nuante reci de albastru si verde smarald.

Stilul victorian

            Fara doar si poate baile in stil victorian sunt cele  mai grandioase dintre toate.  In general sunt bai moderne si sunt utilate cu cele mai performante aparaturi insa accentul se pune pe decor. Contrar aparentelor desi totul este conform ultimelor standarde, totul trebuie sa aiba un aspect de epoca si sa aiba o eleganta  aparte, mereu actuala. Este mai mult decat evident ca auriul si crom-ul ( in special pentru baterii si obiecte sanitare ) sunt cele mai folosite culori in decorarea acestei camere. Atentia sporita la detalii este un alt element definitoriu al acestui stil. Absolut toate elementele trebuie sa fie legate intre ele prin cromatica, design sau stil.Succes Grup - compania dumneavoastra de servicii integrate - marketing, presa, consultanta, software - Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la contact@succes-grup.ro sau la telefon 0771.430.955.