3 Pasi simpli prin care poti avea parte de o excursie montana relaxanta

 

Nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca tara noastra gazduieste numeroase zone montane exceptionale, unde putem descoperi cu usurinta natura in cea mai pura forma a sa. O excursie pe munte este una dintre cele mai intelepte decizii pe care le putem lua atunci cand dorim sa ne deconectam pret de cateva zile de la stresul si oboseala parca din ce in ce mai prezente in acest stil de viata modern. O excursie la munte desi nu presupune pregatiri la fel de minutioase precum o calatorie in toata regula, nu este o decizie tocmai inspirata sa plecam la drum fara a pune totusi cateva aspecte la punct.

Dat fiind faptul ca vremea la munte este in general imprevizibila, indiferent de sezonul curent, este esential sa acordam o atentie mai sporita atat bagajului, cat si pregatirilor aferente masinii. Fara a face acest lucru, riscam sa avem parte de aventuri mai putin placute. Astfel, am pregatit pentru tine cativa pasi importanti pe care este recomandat sa ii parcurgi inainte de a pleca intr-o aventura la munte. Iata asadar despre ce anume este vorba!

            Pregatirea masinii

Un prim pas spre o calatorie complet linistita si relaxanta este acela de a te asigura ca pui la punct toate detaliile ce tin de buna functionare a masinii. Daca vei calatori cu o masina de teren, este recomandat sa arunci o privire la starea amortizoarelor. Daca in urma verificarii constati ca exita probleme la nivelul acestora, iti recomandam sa le inlocuiesti cu altele noi. Indiferent daca vei avea nevoie de amortizor pentru Land Rover sau orice alt model de masina de teren pe care o conduci, gasirea acestora nu ar trebui sa mai reprezinte o provocare, gratie existentei magazinelor online de profil. Situatia este cat se poate de similara si in cazul masinilor obisnuite. O inspectie tehnica te poate scuti in mod cert de diferite neplaceri ulterioare ce pot aparea pe drum.

            Ce punem in bagaj?

Pregatirea bagajului este de cele mai multe ori una dintre cele mai mari provocari de care ne lovim ori de cate ori calatorim. Chiar daca o excursie presupune pregatiri mai putin minutioase, nu putem lasa la voia intamplarii bagajul. In general, in bagaj ar trebui sa se regaseasca cateva lucruri de baza precum imbracaminte potrivita (care depinde desigur de sezonul in curs), incaltaminte specifica potrivita pentru munte, precum si alte produse uzuale precum un selfie stick, o baterie externa (am putea spune ca este ideala daca faci foarte multe fotografii) sau diferite produse de ingrijire. Nu uita insa de faptul ca hainele pentru drumetiile la munte trebuie sa fie confortabile mai presus de orice. In plus, nu eizta sa adaugi in bagaj si o pelerina de ploaie.

            Unitatea de cazare si traseul

Un ultim aspect ce trebuie pus la punct are legatura cu gasirea unui loc de cazare potrivt, dar si cu stabilirea unui traseu pe care sa il urmezi. Acest lucru te va ajuta sa fii mult mai organizat si sa vizitezi mai multe lucruri/locuri. Este recomandat sa faci acest lucru inainte de a calatori, pentru ca odata ajuns la fata locului s-ar putea sa nu gasesti un loc de cazare care sa respecte intru-totu exigentele tale.

 

 Succes Grup - compania dumneavoastra de servicii integrate - marketing, presa, consultanta, software - Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la contact@succes-grup.ro sau la telefon 0771.430.955.