250.000 euro a costat terenul artificial de la Chiajna

Covorul sintetic montat pe terenul echipei Concordia Chiajna este omologat FIFA sub denumirea de FIFA 5, si are un sistem revolutionar de amortizare, format din granule siliconate, ceea ce reduce simtitor leziunile fotbalistilor la faulturi sau la alunecari.

ch

 

Deoarece nu exista nicio garantie ca un nou gazon sau un alt tip de iarba va rezista mai bine pe viitor, conducerea clubului s-a interesat despre cum sunt administrate terenurile in unele tari cu clima severa. Si asa s-a nascut ideea aplicarii modelului nordic, unde predomina suprafetele de joc sintetice. „Artificialul” pe care vor evolua anul acesta atat Concordia Chiajna cat si FC Viitorul in Liga I de fotbal, a fost achizitionat de gruparea ilfoveana din Olanda, fiind socotit varf de gama in materie de suprafete de joc sintetice. La 250.000 euro se ridica intreaga investitie la 250.000 euro. 6 cm are firul gazonului, din care 1,5 cm peste nivelului insertiei ecologice.

c2

Gazonul este identic cu cel al echipei FC Zwole din Olanda.Terenul necesita irigare inainte de fiecare joc, asa cum se intampla la gazonul natural

ch 3

90 de tone de granule ecologice au fost necesare pentru ca acest teren sa devine functional. Dupa 2 luni de utilizare vor mai fi adaugate inca 2 tone.