110 milioane de euro pentru Bayern Munchen din partea Allianz

Allianz a cumparat contra sumei de 110 milioane de euro 8,33% din acţiunile gruparii Bayern Munchen. Actiunea este parte a contractului prin care Allianz si-a asigurat numele stadionului pe care echipa din Bundesliga joaca meciurile de pe teren propriu pana in 2041.

al

Allianz, care a fost sponsor principal al stadionului  inca de la inaugurarea de acum noua ani, a precizat ca investitia va fi folosita pentru a plati datoriile ramase dupa constructia stadionului si pentru dezvoltarea academiei clubului. Conform cu investitia facuta, valoarea clubului a fost cotata la 1,32  de miliarde de Euro.

Allianz devine al treilea brand din Germania care intra in posesia unei parti din portofoliul de actiuni al clubului Bayern Munchen, alaturi  Audi si Adidas, ambii cu câte 8,33% din actiuni.  adidas are un contract cu Bayern de aproximativ 75 milioane de euro, iar Audi a platit, acum trei ani, 90 milioane de euro. Potrivit unui  studiu realizat de compania Deloitte, castigatoarea Champions League, Bayern Munchen, a realizat sezonul trecut venituri in valoare de 431,2 milioane de  euro.

(foto: sponsoring.allianz.com)