11 milioane de lei, investitia Eurolines Romania pentru 8 autocare noi

Grupul Eulines, una dintre cele mai importante companii de transport si turism din tara, a achizitionat opt autocare noi, in luna iunie 2014, prin Rombus Transport, compania de transport a Grupului. Investitia totală în noile autocare marca Scania Beulas, modelul Glory, se ridică la aproximativ 11 milioane de lei, suma fiind asigurata din surse proprii si din finantare externa, prin BRD Sogelease.

e2Cele opt autocare au fost comandate in decembrie 2013, au intrat in productie in luna februarie 2014 si au fost finalizate in luna iunie a acestui an. Autocarele au sasiu si motor Euro 5 Scania, sunt construite în Suedia si sunt carosate de compania Beulas în Spania. Au fost configurate in întregime conform specificatiilor GRUPULUI EUROLINES. Cu cele opt autovehicule Scania Beulas Glory, flota Eurolines, operata de ROMBUS TRANSPORT, numara 30 de autocare marca Scania, Mercedes, Neoplan si Setra.  Intr-un an calendaristic, cele 30 de autocare proprii EUROLINES parcurg peste 5 milioane de kilometri si ajung in peste 100 de destinatii europene. In total, incluzând si flotele partenerilor sai (de peste 20 de autocare), EUROLINES ROMANIA ruleaza intr-un an, in jur de 8,5 milioane de kilometri.  Pana la finalul acestui an, doi dintre partenerii de transport ai Grupului Eurolines isi vor înnoi flota cu 3 autocare, configurate identic dupa modelul si specificatiile autocarului Scania Beulas Glory. Astfel, numarul total de autocare Scania Beulas Glory inscriptionate Eurolines, care vor rula in premiera, in România, se va ridica la 11.

e2

Un nou concept de calitate
Prin această achizitie, GRUPUL EUROLINES isi realizeaza obiectivul de a implementa un nou concept de calitate in transportul international de persoane, punand confortul si experientele de calatorie ale clientilor in centrul preocuparilor sale. Autocarele ofera următoarele facilitati: conexiune wifi, invertor (alimentare 220 V), GPS cu functie speciala de urmarire a traseului de către clienti, sandvisuri, dulciuri, bauturi calde si racoritoare.
Pentru prima data in istoria transportului de pasageri din România, o companie inovează si introduce „clasele de călătorie” in transportul cu autocarul – „business” si “economy”. Opt locuri sunt amenajate pentru clasa „business” in partea din fata a autocarului, ale caror principale caracteristici sunt: spatiu mai mare intre scaune cu un grad crescut de confort, prize individuale cu alimentare 220 V, urmand a fi dotate cu sistem propriu de entertainment.
„Noile Scania Beulas Glory vor circula initial pe cursele de linie catre Germania, urmand sa fie introduse apoi si spre celelalte destinatii. Tarifele pentru biletele business sunt cu maxim 10% mai mari decât cele de la economy”, declară Dragos Anastasiu, Presedintele GRUPULUI EUROLINES.

e1
Eurolines în cifre
GRUPUL EUROLINES, din care fac parte 20 de companii din Romania, Germania si Republica Moldova, a inregistrat in 2013 o creştere de 30% a cifrei de afaceri fata de anul 2012, de la 254 milioane de lei pana la 330 milioane de lei. In ultimii 4 ani, GRUPUL si-a triplat cifra de afaceri.
ROMBUS TRANSPORT, compania care operează transportul de persoane sub brandul Eurolines in cadrul Grupului, a inregistrat o cifra de afaceri de 20 milioane lei în 2013 si tinteste o crestere cu 7% în 2014.
În 2013, cursele internationale de linie cu autocarul au reprezentat 47 de milioane de lei din totalul cifrei de afaceri a GRUPULUI EUROLINES.
Investiţii
GRUPUL EUROLINES ROMÂNIA anunţă continuarea investiţiilor atât în înnoirea flotei de autocare şi în creşterea celei de rent-a-car, în dezvoltarea reţelei sale de agenţii de turism, în tehnologie şi în online, în dezvoltarea noului concept de agenție implementat în 2013 precum şi în crearea unui centru intern de cursuri. Investiţiile totale programate pentru acest an de Grupul Eurolines se ridică la aproximativ 14 milioane lei.
Obiectivul este implementarea unui nou concept de calitate în transportul internaţional de persoane și turism, punând confortul şi experienţele de călătorie ale clienţilor Eurolines în centrul preocupărilor, ținta finală fiind fidelizarea clienților prin servicii de excelență.
În 2014, strategia Grupului Eurolines România se axează pe consolidarea liniilor de business, a poziţiei de lider pe piaţa de turism şi pe dezvoltarea afacerilor în mediul online.